YANNICK MERCKX IN ROTTERDAM

Zin in
een citytrip?

Trek eropuit!

Wil je graag een weekendje weg deze zomer? Je hoeft niet altijd ver te gaan om er helemaal tussenuit te zijn. We volgen de avonturen van onze ambassadeurs op de voet. Vandaag is het de beurt aan onze reisblogger, Yannick Merckx. We stuurden hem op citytrip naar Rotterdam met zijn Suzuki Swift.

Yannick Merckx
ambassadeur zonder grenzen

“Jouw glimlach is mijn doel”, lezen we op de blog van Yannick Merckx. Wat begon als een hobby, met korte reisvideo’s die hij monteerde op zijn kot, is intussen zijn beroep geworden. Zijn blog is nu een referentie. Wie konden we dus beter naar Rotterdam sturen? Zoals gewoonlijk ging Yannick niet alleen op stap. Zijn trouwe reispartner Lesley, tevens chief editor van zijn blog, genoot mee van twee dagen fun met de Merckx mobiel.

3 tips voor je vertrek

1
Neem een
externe batterij mee

Google maps, Spotify, TripAvisor… Allemaal handige apps… maar je bent daar niet veel mee als de batterij van je smartphone plat is. Neem dus een externe batterij mee of een kabel om je telefoon in de wagen op te laden. Flitsmeister, Waze en Google Maps zijn trouwens binnenkort beschikbaar op Apple CarPlay.

2
Zoek de leukste
buurten uit

Met een beetje voorbereiding kan je heel wat tijd en geld besparen. Vraag je af wat je wil doen op citytrip. Shoppen, cultuur snuiven of architectuurparels ontdekken? Zoek vooraf uit in welke buurten je je hartje kan ophalen. En kies een hotel vlakbij. Geen zere voeten voor jou op citytrip!

3
Check de parkeermogelijkheden

Tegenwoordig bieden alle Europese steden een waaier aan parkeermogelijkheden. Met een beetje opzoekingswerk vooraf vindt je makkelijk een betaalbare parkeerplaats. Gedaan met uren rondrijden op zoek naar een plekje! In Rotterdam heb je bijvoorbeeld Pay010 en ParkBee.

Op naar Rotterdam!

Rotterdam heeft de grootste haven ter wereld, maar mist de hippe reputatie van andere citytripbestemmingen. Nochtans valt er heel wat te ontdekken. Na de Tweede Wereldoorlog werd de stad volledig heropgebouwd. Resultaat: moderne architectuur met de looks van een Noord-Amerikaanse grootstad. De kubuswoningen zijn daar het bekendste voorbeeld van. Maar Rotterdam is ook een typisch Nederlandse stad, waar water en kanalen nooit ver weg zijn.

3
musts in Rotterdam

De bekende bruggen

Hotel New York

Picknick

Maak jouw Suzuki
klaar voor de vakantie

Vertrek in alle rust naar de zon!

Vergeet niet je auto te onderhouden vóór een lange reis.

Share