Autosalon 2019

De #japandeals zijn terug

Van 19 tot 27 januari vindt het Autosalon weer plaats op de Heizel in Brussel. Uiteraard is ook Suzuki van de partij. Breng ons zeker een bezoekje in Paleis 3 en kom onze Japan Deals ontdekken. Benieuwd? We lichten alvast een tipje van de sluier: dit jaar trekt onze stand resoluut de groene kaart. We zetten onze hybride modellen in de kijker met een Ecogreen premie. Die premie geldt ook als je je dieselwagen inruilt voor een S-Cross of een Vitara.

Ignis en Swift nu ook in een licht hybride versie

Hybride à la Suzuki

Suzuki stelt twee hybride modellen voor: de Ignis en de Swift. Ze zijn uitgerust met de Smart Hybrid Vehicle technologie, waardoor je heel wat minder verbruikt en minder uitstoot. Suzuki ontwierp het ‘licht hybride’ systeem speciaal voor compacte wagens.

Hoe werkt een lichte hybride?

De lichte hybride is een intelligente hybride aandrijving. De startmotor slaat de energie die vrijkomt bij het remmen op in een lithium-ionbatterij. Die energie wordt gebruikt bij het heropstarten of versnellen, twee zaken die veel brandstof verbruiken. Bij een constante snelheid kan je ermee muziek beluisteren of de airco laten draaien. En zo verbruik je een stuk minder.

Suzuki is nooit voorstander van dieselmotoren geweest

Diesel of benzine?

Een paar jaar geleden was die vraag zelfs niet aan de orde. Diesel was door de lagere taksen een stuk goedkoper dan benzine, dus een dieselwagen kopen leek een goede zaak. Suzuki is altijd tegen die trend ingegaan. We waren altijd al voorstander van benzinemotoren. Om historische, maar vooral om ecologische redenen. Vandaag verkopen we alleen nog benzinewagens.


En de markt lijkt ons daarin te volgen, met de verhoging van de taksen op diesel en de invoering van steeds strengere lage-emissiezones in de grote steden. We laten u graag meegenieten van onze pioniersrol: bij elke aankoop van een S-Cross of Vitara tijdens het Autosalon krijgt u een terugnamebonus voor uw dieselvoertuig.


Tot binnenkort op onze stand!

Ontdek onze pre-saloncondities!

Share