INTERVIEW

Veilig thuis

met Suzuki-ambassadeur Christophe Haddad

De feestdagen zijn achter de rug met de nodige feestelijke drankjes. Nu is het volop de beurt aan de nieuwjaarsdrinks. Schol, maar wie rijdt er?

Bob en trots erop!

Christophe Haddad is twee keer Bob. Als acteur in de serie Thuis op Eén, maar ook als gezicht van de nieuwe Bob-campagne. “1 miljoen Vlamingen kennen me al als Bob uit Thuis”, glimlacht Christophe. “Ik had bij de productie al laten vallen dat het leuk zou zijn om ook het gezicht van een Bob-campagne te worden. En door een samenloop van omstandigheden is dat dit jaar een feit!”

Zelf zit Christophe dagelijks zo’n 3 uur op de baan. “Om 5:45 zit ik al in mijn Swiftje. Ik woon in Gent en de opnamestudio’s zijn in Leuven. Aangezien ik om 7u al in mijn make-upstoel moet zitten, is het dus vroeg opstaan”, legt Christophe uit. De Bob-campagne is hem dan ook op het lijf geschreven. “Ik heb altijd beseft hoe fragiel we zijn op de weg. Ik neem dus steeds mijn verantwoordelijkheid op om mezelf, maar ook de anderen te beschermen in het verkeer.”

Genoeg alternatieven

Begrijp hem niet verkeerd. Christophe heeft niets tegen drinken. “Maar als er een glaasje gedronken wordt, zijn er genoeg alternatieven om daarna niet achter het stuur te hoeven kruipen.”

  • Wie is Bob? is steeds dé vraag van de avond. Spreek op voorhand af dat iemand van de groep niet drinkt.
  • Is iedereen van plan om er eentje te drinken of zijn jullie te ver van huis? Boek een hotel. Zo heb je ook de kans om een nieuwe kant van België te ontdekken.
  • Is het eigenlijk niet zo ver? Neem dan een taxi!

“In Gent zijn er genoeg mogelijkheden om je alcohol- of wagenvrij te vermaken”

3X Gent

1. Aan het water

Het centrum van Gent is autovrij. Ideaal dus om het te voet of met de fiets te ontdekken. In Gent moet je zeker even aan de waterkant rondkuieren. Neem een boek mee, of ga even een koffie drinken. Daar ontdek je echt het hart van de stad.

2. De Wunderbar

Als je in Gent wilt eten, vind je ongetwijfeld iets naar je smaak. Wafels, vegan, burgers, koffiebars… Wat je maar wenst. Ikzelf zit heel vaak in de Wunderbar, het restaurantje van mijn zusje aan Dok Noord. Lunch, koffieklets, apero… ik voel me daar altijd thuis!

3. De Sphinx

Tja, ik blijf een acteur! In de bioscoop ga je me dus zeker vaak terugvinden. In Gent gaat mijn voorkeur naar de Sphinx. Gemakkelijk bereikbaar met de fiets en met een heel toffe programmatie. Ik kijk er graag naar alternatieve en minder commerciële films.

Share