New Vitara

Technologische snufjes

Naast de nieuwe look en motor beschikt de New Vitara 2018 ook over verschillende geavanceerde veiligheidssystemen.

Adaptieve cruisecontrol met Stop & Go

De New Vitara is uitgerust met een radarsysteem met millimetergolven. De adaptieve cruisecontrol regelt je snelheid, zodat je altijd een veilige afstand houdt. Bij de automatische modellen kan de Stop & Go functie je wagen zelfs laten stoppen. Ideaal in de file! En je hebt de keuze uit 3 instellingen: lange, gemiddelde of korte afstanden. »

Dodehoeksensor

Het radarsysteem met millimetergolven van de New Vitara 2018 detecteert wanneer een voertuig in je dode hoek komt. Op dat moment gaat er een lampje branden in de spiegel aan die zijde. Wou je net van rijstrook veranderen? Dan verwittigt een geluidssignaal je dat er een ander voertuig is.

Rear Traffic Cross Alert

Wanneer je achteruit rijdt of achteruit een parkeerplaats verlaat, is je zichtbaarheid beperkt. Daarom verwittigt de New Vitara 2018 je bij een snelheid van meer dan 8 km/u. wanneer er een voertuig rechts of links nadert.

Dual Sensor Brake Support

De monoculaire camera van de New Vitara 2018 detecteert alle naderende voetgangers, voertuigen, witte lijnen en verkeersborden. Een laserradar meet de afstand met het voertuig of de voetgangers vóór je dankzij infrarode stralen. Het systeem waarschuwt je zodra het een risico op een aanrijding detecteert. Als dat onvermijdelijk is, remt de auto automatisch om de schade te beperken.

Een compacte, maar krachtige en reactieve SUV?

Lane Departure Warning

De New Vitara 2018 detecteert niet alleen andere weggebruikers en verkeersborden, maar ook de rijstroken links en rechts van de wagen. Het waarschuwt je als je onbewust afwijkt van je traject.

Vehicle Swaying Warning

Ben je per ongeluk aan het indutten of ben je afgeleid, waardoor je begint te slingeren? De New Vitara 2018 waarschuwt je met een alarm en een lampje. Zo vermijd je een aanrijding.

Verkeersbordherkenning

Dankzij de monoculaire camera kan de New Vitara 2018 verkeersborden herkennen. Je ziet dus de snelheidslimieten en de verboden richtingen op je dashboard. Er kunnen tot drie borden tegelijk op verschijnen. Handig!

Lane Departure Prevention

Net als de Lane Departure Warning helpt ook dit systeem je om weer rechtdoor te rijden als je onbewust van rijstrook verandert. Het schiet in actie wanneer het een stuurfout detecteert of wanneer je je stuur te traag draait na een waarschuwing van het systeem.

Share